Sex fortellinger interactive homoseksuell sex

I Skeivt arkiv ligger historiene og venter på forskere. Skeivt arkiv skal ta vare på, dokumenterer og formidler skeiv historie, eller lhbt-historie. Arbeidet med arkivet ble igangsatt av Tone Hellesund i Arkivet ble åpnet i , med ny nettportal, skeivtarkiv.

Skeivt arkiv er del av Avdeling for spesialsamlinger ved Universitetsbiblioteket i Bergen. Samlingen består så langt av en rekke arkiver fra privatpersoer, og organsiasjoner, i tillegg til bøker, tidsskrifter og videointervjuer.

På en tusen år gammel runestav står det «Åle er pult i ræva». Dermed er Åle stemplet som en ragr , en mann som tar rollen som kvinne. Den andre parten slipper unna med æren i behold, men Åle, den passive, bør skamme seg. Å bli stemplet som en ragr var ekstremt skamfullt i norrøn æreskultur. Med kristendommens ankomst til Norge blir sex mellom to menn forbudt. I Christian Vs lov av , som delvis er bygd på bibelens moselov, straffes sodomi med bål og brann.

Men Aron Åsulsen fra Kragerø slipper i unna med brennmerking, piskeslag og forvisning. Kanskje fordi de heller ville dysse ned det han har gjort, og ikke gi det for mye oppmerksomhet. Jens var egentlig født som Marie, en gang på slutten av tallet. Under granskningen, fordi han som kvinne ikke kunne være gift med en annen kvinne, ble han spurt om han var mann eller kvinne.

Begge deler, svarte Jens. Skeivt arkiv, som nylig lanserte nettportalen www. Men historien handler om mer enn livet som minoritet. Det er derfor det heter Skeivt arkiv, og ikke lhbt-arkiv.

Det skal samles inn materiale om alt som bryter med vanlige forestillinger om kjønn og seksualitet. Men det er selvfølgelig mange berøringspunkter mellom kvinnehistorie og skeiv historie. Lesbisk kvinnebevegelse var veldig viktig i tallets kvinnekamp, sier Hellesund. Historiene i innledningen er eksempler på nåler i den berømmelige høystakken. Ola Teige, historikeren som fant saken om Aron Åsulsen, jobber egentlig med en bok om Kragerøs historie.

Tilfeldigvis kjente han til Skeivt arkiv og tok kontakt da han fant en sak av interesse for dem. Lignende spor etter skeiv historie finnes i for eksempel strafferegister, pasientjournaler og kirkebøker, og i diverse arkiver og private samlinger rundt om i landet.

Med skeivt arkiv får de spredte historiene et hjem. Da det mye omtalte arkivet til Kim Friele skulle fraktes fra Geilo til Skeivt arkiv i Bergen, ble det en nyhet på Dagsrevyen.

Friele var leder og generalsekretær for Det norske forbundet av , som var forløperen til Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, fra Frieles arkiv er katalogisert, og mye av det er gjort tilgjengelig på nettportalen. Vi bruker koder for å avkode hverandre og for å gå under radaren, forklarer Møller. I homsemiljøet brukes begrepet cruising. Det innebærer at homoseksuelle menn skaper kontakt ved å bevege seg på en spesiell måte eller sende og fange blikk.

Det foregår i det offentlige rom og i «upassende sammenhenger. Med internett ble cruising i høy grad avløst av nettmedier. Kontakten gikk fra gaten og hjem foran datamaskinen. Men med mobilapper er det igjen ute på gaten, forteller Møller. Cruising har kommet ut i byen igjen. Dermed er sirkelen sluttet. Man ser noen på gaten og tenker: Så skrur man på Grindr og finner ham.

Så cruising har på den ene siden «vendt tilbake» til gaten, men likevel på en måte som er veldig annerledes, siden den er betinget av moderne teknologi.

Cruising er ikke like avhengig av de subtile kodene og blikkene, men har samtidig til en viss grad blitt avgrenset til å foregå via disse appene. Tinder fantes ikke, og det var en del motstand mot digital intimitetskultur. Jeg var interessert i å undersøke hvordan homser bruker denne appen, sier Møller, som selv er homoseksuell.

Gjennom intervjuer med brukere og ved å se dem over skulderen mens de brukte den, observerte Møller hva appen betyr for homokulturen. Andrew Shield, som selv forsker på bruken av Grindr, har også lest Møllers studie.

Ifølge Shield, som er ph. Ifølge Kristian Møller er det fortsatt flere aspekter som bør undersøkes omkring Grindr og lignende apper. For eksempel viser studien hans at brukerne av Grindr har funnet på overraskende måter å omgå appens begrensninger ved for eksempel å bruke kodeord når de chatter. Chem-sex er en betegnelse for sex-fester der det inngår spesielle euforiserende stoffer, «chemicals».

Men hvilken rolle Grindr spiller i forhold til utbredelsen av chem-sex, må andre studier kartlegge. Møller interesserer seg særlig for «moral panics» og «dating apocalypse». Disse begrepene dekker over ideer om at medier som Grindr ødelegger evnen vår til å være intime, eller at de bidrar til å spre bruken av narkotika. Det vil han undersøke nærmere. Bare et oppriktig nysgjerrig utgangspunkt kan skape kunnskap som kan hjelpe de som blir studert.

Det er mitt grunnleggende prinsipp, sier Møller.

..

Dermed er Åle stemplet som en ragr , en mann som tar rollen som kvinne. Den andre parten slipper unna med æren i behold, men Åle, den passive, bør skamme seg. Å bli stemplet som en ragr var ekstremt skamfullt i norrøn æreskultur. Med kristendommens ankomst til Norge blir sex mellom to menn forbudt. I Christian Vs lov av , som delvis er bygd på bibelens moselov, straffes sodomi med bål og brann. Men Aron Åsulsen fra Kragerø slipper i unna med brennmerking, piskeslag og forvisning.

Kanskje fordi de heller ville dysse ned det han har gjort, og ikke gi det for mye oppmerksomhet. Jens var egentlig født som Marie, en gang på slutten av tallet. Under granskningen, fordi han som kvinne ikke kunne være gift med en annen kvinne, ble han spurt om han var mann eller kvinne.

Begge deler, svarte Jens. Skeivt arkiv, som nylig lanserte nettportalen www. Men historien handler om mer enn livet som minoritet. Det er derfor det heter Skeivt arkiv, og ikke lhbt-arkiv.

Det skal samles inn materiale om alt som bryter med vanlige forestillinger om kjønn og seksualitet. Men det er selvfølgelig mange berøringspunkter mellom kvinnehistorie og skeiv historie. Lesbisk kvinnebevegelse var veldig viktig i tallets kvinnekamp, sier Hellesund. Historiene i innledningen er eksempler på nåler i den berømmelige høystakken.

Ola Teige, historikeren som fant saken om Aron Åsulsen, jobber egentlig med en bok om Kragerøs historie. Tilfeldigvis kjente han til Skeivt arkiv og tok kontakt da han fant en sak av interesse for dem.

Lignende spor etter skeiv historie finnes i for eksempel strafferegister, pasientjournaler og kirkebøker, og i diverse arkiver og private samlinger rundt om i landet. Med skeivt arkiv får de spredte historiene et hjem.

Da det mye omtalte arkivet til Kim Friele skulle fraktes fra Geilo til Skeivt arkiv i Bergen, ble det en nyhet på Dagsrevyen. Friele var leder og generalsekretær for Det norske forbundet av , som var forløperen til Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, fra Frieles arkiv er katalogisert, og mye av det er gjort tilgjengelig på nettportalen.

Her ligger blant annet alle Frieles leserinnlegg og foredrag, medlemsblader fra homobevegelsens start på tallet og frem til tallet, og en samling jakkemerker.

Særlig kampen mot kriminalisering av homofili er grundig dokumentert av Friele, som sto i front og lenge var Norges eneste åpne homofile. Arkivet hennes inneholder helt unike dokumenter om denne kampen, forteller Jordåen. Et annet viktig prosjekt for Skeivt arkiv er å samle inn historiene til de som fortsatt lever, med minner langt tilbake i tid.

I Sverige og Danmark ble det gjort intervjuer med eldre skeive om deres liv på og tallet, forteller Jordåen. De har dermed livshistorier helt tilbake til tallet. Hvis vi ønsker å intervjue folk som kan ha et minne som går tilbake til og 50 tallet så er det absolutt siste sjans nå, sier prosjektlederen.

De har gjennom Grindr og lignende apper funnet venner, boliger og jobber. Én ting var slående da Kristian Møller undersøkte bruken av datingappen Grindr i homsemiljøer i England. Men det interessante var hvordan folk i ikke-monogame forhold bruker hookup-apper, fortsetter han.

Grindr gjør at en del aspekter i datingkulturen blir mer tydelige. Alle kan se alle, og man kan i høyere grad holde øye med hverandre. Det gjør at folk må å innrette seg etter det. Det endrer spillereglene og skaper nye balanse i homoseksuelle menns intimitetskultur, som Møller kaller det. Møller så for eksempel at bruken av Grindr blant homoseksuelle menn i forhold er veldig avhengig av avtaler internt i forholdet.

Da kan det være spesielt viktig ikke å ha konfrontasjoner med partneren. Siden Grindr viser alle som er online i nærheten, vil man også se at kjæresten er online. Grindr er en datingapp til smarttelefoner som primært henvender seg til homo- og biseksuelle menn. Den viser andre brukere som er i området, og setter brukerne i kontakt med hverandre. Å ha sex med andre menn har alltid vært avhengig av «mellomrom» skjult for offentlighet og myndigheter, red.

Menn har brukt medier til å skape egne mellomrom, for eksempel kontaktannonsen. Vi bruker koder for å avkode hverandre og for å gå under radaren, forklarer Møller.

I homsemiljøet brukes begrepet cruising. Det innebærer at homoseksuelle menn skaper kontakt ved å bevege seg på en spesiell måte eller sende og fange blikk.

Det foregår i det offentlige rom og i «upassende sammenhenger. Med internett ble cruising i høy grad avløst av nettmedier. Kontakten gikk fra gaten og hjem foran datamaskinen. Men med mobilapper er det igjen ute på gaten, forteller Møller. Cruising har kommet ut i byen igjen. Dermed er sirkelen sluttet. Man ser noen på gaten og tenker: Så skrur man på Grindr og finner ham.

Så cruising har på den ene siden «vendt tilbake» til gaten, men likevel på en måte som er veldig annerledes, siden den er betinget av moderne teknologi. Cruising er ikke like avhengig av de subtile kodene og blikkene, men har samtidig til en viss grad blitt avgrenset til å foregå via disse appene.

: Sex fortellinger interactive homoseksuell sex

Sex fortellinger interactive homoseksuell sex Historiene i innledningen er eksempler på nåler i den berømmelige høystakken. Ifølge Kristian Møller er det fortsatt flere aspekter som bør undersøkes omkring Grindr og lignende apper. Det gjør at folk må å innrette seg etter det. Møller interesserer seg særlig for «moral panics» og «dating apocalypse». Grindr var under debatt onsdag kveld på Copenhagen Pride Dermed er sirkelen sluttet. Lesbisk kvinnebevegelse var veldig viktig i tallets kvinnekamp, sier Hellesund.
DATING IN THE HOMO DARK REAL NURU MASSAGE 867
Sex fortellinger interactive homoseksuell sex 67
mai Med kristendommens ankomst til Norge blir sex mellom to menn forbudt. . For eksempel: Homoseksualitet i norsk presse – ulike tidsperioder. 2. mai Watch The Swedish Escort tube sex video for free on xHamster, with the Posted on by ukrainian online dating nuru oslo des Gratis sms. Tenåringer Gutt Sex Video Naken Hillaryduff St Louis Gay Eskorte Hvordan hots gay online dating web sydney sex video. gratis store. jul Oslos erotiske oaser.

Sex fortellinger interactive homoseksuell sex

Sex fortellinger interactive homoseksuell sex